ABD Merkez Bankası Politika Faizini 25 Baz Puan Daha Artırdı



 Son dakika: ABD merkez bankası (Fed), beklentiler doğrultusunda politika faizini 25 baz puan artırdı. Böylece ülkedeki faiz oranı son 16 yılın en yüksek seviyesi olan %4,50-4,75 aralığına yükseldi. ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük toplantısının ardından faiz oranlarına ilişkin beklenen kararını açıkladı. Fed beklendiği gibi bir faiz artırımını daha erteledi ve faizleri 25 baz puan artırdı. Bu nedenle ülkedeki faiz oranı son 16 yılın en yüksek seviyesi olan %4,50-4,75 aralığına yükseldi.

Açıklamada, önceki metinden farklı olarak enflasyonun bir miktar yavaşladığı ancak yüksek kaldığı belirtildi. Yetkililer, faiz artırımlarının devam etmesi gerektiği yönündeki görüşlerini yinelediler. Karar metni, son göstergelerin harcama ve üretimde ılımlı bir büyüme gösterdiğini söylüyor. 

Yetkililer, faiz artırımlarının devam etmesi gerektiği yönündeki görüşlerini yinelediler. Karar metninde, son göstergelerin harcama ve üretimde ılımlı büyüme gösterdiği ve işsizliğin düşük kaldığı belirtiliyor. Enflasyonist risklerin dikkatle izlendiği vurgulanmalıdır. 

Geçen yıl yüksek enflasyonu sınırlamak amacıyla 4 kez 75 baz puan faiz artırımına giden Fed, Aralık ayında faiz artırımlarını 50 baz puana indirmişti. Enflasyondaki bir miktar yavaşlama ve ekonomik aktivitedeki belirgin soğuma nedeniyle faiz artışının yavaşlaması bekleniyor. Fed yetkilileri de son açıklamalarda sıkılaştırmanın yavaş olması gerektiğine dair mesajlar gönderdi.

https://birhisse.com/sitemap.xml

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gram Altın Fiyatı Yükselmeye Devam Ediyor